Keramika Modus najavila početak proizvodnje u KIO keramici

Bez autora
Jun 01 2010

Samoborsko poduzeće 'Samoborka', koje je po odluci Odbora vjerovnika poduzeća 'KIO' keramika u stečaju d.d. dobilo u zakup tvornice keramičkih pločica u Orahovici i Rujevcu, potpisalo je ugovor o zakupu. Tvrtka u kojoj će radnici raditi bit će 'Samoborkino' poduzeće 'Keramika Modus' iz Vojnića, a prema prvim najavama u srijedu bi na posao trebalo doći prvih 120 radnika. Oko 460 radnika u obje tvornice pet mjeseci nije primilo niti jednu kunu za plaće ili bilo kakve naknade, pa radnici s nestrpljenjem čekaju pokretanje proizvodnih pogona. Ipak, zbog toga što više mjeseci tvornica nije radila, sada kada je proizvodnja dobila plin pokazalo se da ima curenja plina, pa proizvodnja neće krenuti sve dok se kvarovi ne poprave i ne ishode potrebni atesti. Prilikom dogovora o zakupu bilo je najavljeno da će 'Samoborka' u Orahovici u početku zaposliti 80 radnika, a sada se pokazuje da je to za 40 radnika više nego što se očekivalo. Tehnološki proces u proizvodnji keramičkih pločica je takav da se peći ne isplati gasiti, pa će orahovička tvornica raditi u tri smjene.

Keramika Modus najavila početak proizvodnje u KIO keramiciSamoborsko poduzeće 'Samoborka', koje je po odluci Odbora vjerovnika poduzeća 'KIO' keramika u stečaju d.d. dobilo u zakup tvornice keramičkih pločica u Orahovici i Rujevcu, potpisalo je ugovor o zakupu.

Tvrtka u kojoj će radnici raditi bit će 'Samoborkino' poduzeće 'Keramika Modus' iz Vojnića, a prema prvim najavama u srijedu bi na posao trebalo doći prvih 120 radnika.

Oko 460 radnika u obje tvornice pet mjeseci nije primilo niti jednu kunu za plaće ili bilo kakve naknade, pa radnici s nestrpljenjem čekaju pokretanje proizvodnih pogona. Ipak, zbog toga što više mjeseci tvornica nije radila, sada kada je proizvodnja dobila plin pokazalo se da ima curenja plina, pa proizvodnja neće krenuti sve dok se kvarovi ne poprave i ne ishode potrebni atesti.

- Prilikom dogovora o zakupu bilo je najavljeno da će 'Samoborka' u Orahovici u početku zaposliti 80 radnika, a sada se pokazuje da je to za 40 radnika više nego što se očekivalo. Tehnološki proces u proizvodnji keramičkih pločica je takav da se peći ne isplati gasiti, pa će orahovička tvornica raditi u tri smjene. Očekujemo da će novoprimljeni radnici, koji doista nemaju od čega živjeti, od novog poslodavca dobiti akontaciju plaće što bi ublažilo njihovu tešku materijalnu situaciju sve dok ne ishode svoja prava za isplatu plaća i naknada tijekom stečajnog postupka, kaže županijski sindikalni povjerenik Zdravko Čačinović.

U gradskom komunalnom poduzeću 'Papuk', koje je distributer plina' za tvornicu tvrde pak da s novim partnerom žele započeti suradnju s 'čistim računima', te da neće tolerirati neplaćanje potrošenog plina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik